Det har nu gått två dagar utav 3 på Starta eget veckan och det har gått riktigt bra. Många frågor och nya kunskaper. Första dagen berättade Christoffer Lindhe om sin olycka där han förlorade två ben & en arm. Han berättade också om hur han kom tillbaka, inte bara kom tillbaka utan även deltog i Paralympic! Starkt jobbat av honom!

Efter Paralympic började Christoffer att studera som utvecklingsingenjör och har därefter utvecklat en benprotes som han ska förhoppningsvis får ut på marknaden 2014.

Åt vänster är det Christoffer ståendes med sina benproteser!

På högra bilden ser vi Christoffer som får blommor av Marie Axtelius från Företagarna. Hon fick chansen att inviga Starta eget veckan.

 

Jörgen Hägglund & Anita Nilsson representerade oss på Revisionskonsulterna.

Dom pratade om olika företagsformer samt om hur man använder redovisning i praktiken.

Redovisning är ett stort område men Jörgen & Anita hann under 2 timmar att förklara det väsentliga för en nystartad företagare! Publiken var väldigt engegerad & frågade massor under föredraget vilket var väldigt kul tyckte Jörgen & Anita!

Dag nummer 1 får avslutas med en bild på oss från Revisionskonsulterna! (Anita fotograferar)

 

 

 

 

 

 

 

Under dag två på Starta eget veckan så var det bankens tur att berätta hur dom kan hjälpa en nystartad företagare.

Det krävs mycket pengar i början när man starta eget företag & då kan det va bra att ta ett lån för att finansiera sina utgifter, vilket Carl Sande från Swedbank berättade under dag två.

Man behöver också försäkringar ifall man skulle skada sig när man jobbar, även pensionen är viktigt och med rätt försäkringar så kan man trygga sin framtid, vilket Anette berättade om.

Sofie Widal berättade om vad som behövs i ett nystartad företag & det är tex ett bankgiro eller man kanske vill ha ett placeringskonto där man kan placera sina momspengar. Sofie Widal är företagsrådgivare på Swedbank och är väldigt kunnig inom området & självklart kom det upp frågor här med vilket var kul.

 

Sist men inte minst så var det Agneta Lindblads tur att prata om den juridiska delen när man startar eget. Mycket givande och man fick sig en tankeställare att man kanske borde tänka till en extra gång när man startar företag med någon annan och upprättar ett kompanjonsavtal.