SPARA PENGAR SNABBT – 42 BÄSTA TIPSEN FÖR EN PRIVATPERSON.
(34-42)

SLIT DIG FRÅN TV:N 

Visst, ett effektivt sätt att inte göra av med pengar en löningshelg är att sitta och maratonplöja favoritserien istället för att härja på nattklubben. Men behöver du verkligen 10 olika abonnemang? Prova att skrota hälften och gör något vettigt med tiden som blir över istället. Som att tjäna pengar, till exempel. 

BJUD IN TILL FEST

Det är alltid roligast på förfesten, så varför inte förlänga den och dansa natten lång i vardagsrummet? Kör en knytis med bästa vännerna och ni får en helkväll för en tjugondel av krogrundan. 

SAMLA PÅ ERBJUDANDEN

Oavsett om du älskar att gå på bio, träna eller tillbringa helgen på något schysst café, har ditt favoritställe förmodligen något erbjudande i stil med ”var tionde gratis”. Börja samla på stämpelkort – på ett år kan det bli en hel del pengar.  

RES PÅ KONSTIGA DATUM

Att resa under högsäsong är inte bara jobbigt, det är också betydligt dyrare än om du väljer mer udda datum för semestern. Varför inte boka in en härlig vecka i solen strax innan eller efter skolloven? Du kommer garanterat att få bästa platsen på stranden varje morgon.

BOKA ONLINE

De stora sajterna har alltid en massa attraktiva resor till vrakpris och med lite research kan du göra ett riktigt fynd. Ta inte första bästa paket, utan jämför flygstolar och hotellpriser för att skräddarsy din budgetresa. 

TA BILLIGASTE FLYGET

Minimalt med utrymme för benen, träsmak i baken och ingen gratisdrink – so what? Det gör ju bara att semestern känns så mycket skönare när du väl kommer fram. 

UPPLEV MER, SLÖSA MINDRE

Väl på plats i semesterparadiset kan du även spara tusenlappar på att ta dig runt med lokaltrafiken istället för taxi, handla råvaror på marknaden för att tillaga hemma, bada på allmänna stränder och välja mysiga familjeägda restauranger istället för generiska kedjor med menyer på svenska. Guldkornen hittar du ändå aldrig på turiststråken. 

KÖP EN PRISVÄRD OCH BRA BIL 

Det låter ju helknäppt! Men faktum är att en rishög nästan alltid kostar dig mer i längden, då den kräver extremt mycket underhåll. Ska du ha bilen flera år blir en finare modell betydligt billigare. 

MEN INTE EN SPLITTERNY 

Paradoxalt nog är en för fin bil en ännu sämre investering än en skrotfärdig. Fabriksnya bilar dalar i värde och snart sitter du med en jobbig avbetalning på en riktigt dålig investering. Årets värsting är definitivt inget för spararen.