8 steg för att bli stolt på jobbet.

1 En värdegrund du kan stå för

Företagets värdegrund måste var tydlig för alla. Ska dina anställda känna stolthet över sina jobb måste de känna att de kan stå för företages värdegrund.

2 Hitta ditt varför

Vad är det du gör egentligen och varför? Det räcker inte med att gå till jobbet bara för att det är ett jobb. Ska du bli stolt över din yrkesroll behöver du känna att du strävar mot att uppfylla en övergripande längtan.

3 Var snäll mot dig själv

Hjärnan är förprogrammerad fokusera på misslyckanden och negativa saker. Det är en nedärvd reflex som hjälpt människan att utvecklas och överleva. Men vi behöver inte slåss mot sabeltandade tigrar på savannen längre. Fokusera på det som du lyckats med istället för dina misslyckanden.

4 Uppmärksamma det som är bra

Fira framgång även i det lilla. Om du har anställda kan du förslagsvis samla dem för ett fredagsfika där alla få lyfta fram något som de gjort bra under veckan.

5 Beröm varandra

Ha som målsättning att berömma dina anställda i vardagen. Inte bara när de dragit in en ny miljonkund.

6 Alla har en viktig uppgift

Om du har fler anställda är det viktigt att skapa en medvetenhet om att alla har en angelägen uppgift. Testa med jobbrotation för att skapa en förståelse för att alla behövs för att företaget ska bli framgångsrikt.

7 Stolthet skapas uppifrån

En företagskultur bygger man alltid uppifrån. Det gäller även stolthet. Om inte du som företagsledare visar att du är stolt över dina medarbetare och verksamheten kommer ingen annan göra det heller.

8 Lägg ner eller byt jobb

Hittar du inte ett ”varför” som driver dig att fortsätta med din firma kanske det är dags att
göra något annat. Om du hela tiden upplever att du måste bita ihop för att klara av jobbet
kommer det bli svårt att lyckas. Släpp taget och hitta ditt ”varför” på något annat sätt.