Bra affärstips

Ha inte för mycket pengar

Småbarn brukar gilla att rita och bygga med klossar och liknande. Tänkt på att småbarn inte bryr sig om märkessaker så köp lågprisklossar och ritblock. Det kan vara för mycket fokus på att få in pengar i bolag. Från början vill man ofta ha in någon annans pengar och riska, men jag tror också det kan vara bra att ha ont om pengar, för det är då man kommer på de smarta lösningarna.

Komplicera inte ditt företagande

Fokusera på den stora bilden. Att dyka ner i smådetaljer kan göra dig blind för de övergripande problemen. Glöm inte att lyfta blicken, få in helheten och hitta den enkla vägen.

Bara kör!

Har du kommit på något stort? Något som kan förändra världen? Gå inte runt och fundera för mycket. Släpp tanken fri, låt alla ta del av din briljanta idé. Våga testa!

Var inte rädd för att tänja på gränserna

Grundaren av domänföretaget Weebly, Chris Fanini, berättar att hans föräldrar lärde honom att det är lättare att be om förlåtelse än att be om tillåtelse. Det handlar i sig inte om att ständigt utnyttja situationer utan att veta när man kan och bör tämja på gränser.

Misslyckas ofta, snabbt och billigt

Att ha misslyckats gör dig inte till ett misslyckande. Man ska inte vara rädd för nederlag.
Företag som misslyckas ofta, lär sig och vinner i slutändan.

Det finns inget substitut för hårt arbete

Inget kommer till enkelt, varken i livet eller i företagandet. Man måste lägga ner tid och arbeta hårt för att nå sina mål. Det finns inget substitut.