Tips på Spara pengar 1-10

1

Gör varannan eller var tredje vecka till en ”snålvecka” då du äter extra billiga livsmedel. Vegetariansk/vegansk mat brukar faktiskt vara mycket billig och dessutom är denna typ av mat snällare mot miljön.

2

Ta med matlåda till jobbet som innehåller gårdagens middagsrester. Detta kan spara dig upp till 1 000 – 1 500 kr/mån.

3

Barn mår inte bättre eller får en bättre uppväxt för att du skämmer bort dem med en massa saker. Tid med barnen är viktigare än en massa dyra prylar, i alla fall när det handlar om yngre barn.

4

Bunkra ordentligt när ett livsmedel är riktigt billigt. 

5

Köp inte information om hur du lär dig att stressa av, hur du bantar, hur du tränar, hur du gör en hemsida och så vidare eftersom all information finns gratis på nätet.

6

Försök att sluta röka eller snusa eftersom dessa vanor kostar massor av pengar. Om du brukade röka ett paket om dagen och lyckas sluta röka sparar du ungefär 1 500 kr i månaden.

7

När ni ska iväg och resa, ta med er matsäck med till exempel smörgåsar istället för att äta dyr flygplats- eller flygplansmat. Det gäller även om ni åker tåg eller bil för det är knappast billigt att äta på vägkrogar eller i SJ:s restaurangvagn.

8

När det gäller skor är de faktiskt vettigare att köpa ett par riktig schyssta kvalitetsskor när det är rea än ett par skor på Skopunkten. Ett par billiga skor brukar hålla i högst en säsong medan kvalitetsskor ofta håller i minst 4 – 5 år.

9

Vänd ut och in på dina plagg när du tvättar dem för då nöts inte utsidan på plagget ut så snabbt.

10

Ät inte mer än vad du behöver. Varken du eller plånboken mår bra av att du äter dig proppmätt varje gång.