Tips på Spara pengar 21-30

21

Sköt om dina tänder. Det är inte alls billigt att laga tänder hos tandläkaren.

22

Köp frysta bär istället för färska bär om du behöver bär till bak eller till frukosten, det funkar nästan lika bra.

23

Var måttlig när det gäller öl, vin och sprit och tänk på att det finns öl och vin som smakar bra som ändå inte kostar så mycket.

24

Om du har en trädgård, börja odla egna grönsaker och frukter som klarar av det svenska klimatet. Det är både billigt och ekologiskt.

25

Om du gillar exotisk mat, till exempel thaimat, bör du handla ingredienserna i speciella butiker som säljer thailändska och andra asiatiska livsmedel. Där brukar ingredienserna vara mycket billigare än hos de vanliga livsmedelskedjorna.

26

Överdriv inte din garderob. Det finns ingen anledning att ha 30 par byxor och lika många tröjor om flera av plaggen ser nästan likadana ut.

27

Undvik alltid impulsköp. Fundera i ett par dagar eller någon vecka innan du eventuellt slår till.

28

Välj de frukter och grönsaker som är billigast för tillfället. Om till exempel tomaterna kostar över 40 kr kilot bör du köpa andra grönsaker.

29

Ta med dricka hemifrån istället för att köpa 50-centiliters läsk som kostar 20 kr eller mer på snabbköpet. Eller ännu hellre: drick kranvatten. Detta är trots allt det allra snällaste alternativet, både mot din kropp och mot din plånbok.

30

Lusläs livsmedelsbutikernas reklamblad. Håll ögonen öppna efter erbjudanden och rabattkuponger.