Tips på Spara pengar 41-50

41

Se till att du får alla bidrag du har rätt till. Om din ekonomi är halvdan kan du alltid ansöka om bostadsbidrag och om ditt barn har fått en diagnos bör du ansöka om vårdbidrag.

42

Promenera, jogga eller cykla istället för att utöva spinning på gymmet, det är gratis.

43

Handla sommarkläderna till nästa sommar i slutet av sommaren när det är rea och vinterkläderna till nästa vinter när det är vinterrea, det kan du spara massor av pengar på.

44

Handla secondhandkläder, det finns faktiskt en massa snygga billiga kläder på välsorterade secondhandbutiker.

45

Stirra dig inte blind på bästföredatum, ofta håller produkten längre än så om du förvarat den väl. Lukta och smaka på den så känner du om den är okej.

46

Drick vanligt kaffe på caféet eftersom det är mycket billigare än caffe latte, espresso och cappucino.

47

Se till att potträna barnet redan vid 2-års ålder, det är både bra för barnet och din plånbok att bli av med de dyra blöjkostnaderna.

48

Gör en budget. Dra av din fasta utgifter, till exempel för hyra och el, från din inkomst. Bestäm dig sedan för hur mycket du får göra av med per månad, basera denna budget på den kvittokoll du gjorde i punkten ovan. Du kan också läsa mer om hur du gör en budget här eller på FI.se.

49

Handla kläder på nätet, där kan du ibland göra riktiga kap.

50

Kör kontrollerat utan rivstarter, snabba accelerationer och undvik ta kurvorna med skrikande däck för annars går det inte bara åt mer bensin utan däcken slits också mycket snabbare och även andra delar på bilen kan drabbas av hårdare slitage.