Tips på Spara pengar 111-120

111

Om du vill att din garageinfart ska lysas upp för att skrämma bort tjuvarna, använd en sensor som ser till att lampan tänds när något rör sig på din infart.

112

Låna hem det näst senaste numren av de tidskrifter du gillar på biblioteket istället för att prenumerera. En del av tidskriftens innehåll brukar annars finnas på nätet.

113

Ring och chatta med Skype eller Viber (eller via annan internettelefoni) istället för på din mobil om du inte har fria samtal och fria sms. Om du vill ringa vanlig fast telefon eller en mobiltelefon som saknar Skype och Viber kan du teckna billiga abonnemang och billiga krediter hos dem som du kan ringa med.

114

Välj ett rörligt elpris om du har stora marginaler eftersom man brukar tjäna på det i längden.

115

Mikra inte din mat längre än nödvändigt.

116

Se till att du stänger av fläkten ovanför spisen och släcker spislampan när du tar bort kastrullerna och pannorna från spisen.

117

 Använd diskmaskin istället för att handdiska, det är faktiskt mer ekonomiskt. Kom dock ihåg att alltid fylla diskmaskinen.

118

Jämför olika mobilabonnemang noggrant eftersom de olika avtalen är anpassade efter olika användarbeteenden när det gäller telefonsamtal till olika operatörer, utlandssamtal, sms/mms och surf. Välj ett avtal som blir billigast för just ditt mobilanvändande.

119

Använd ditt e-leg istället för att skicka papper till myndigheter och andra instanser via vanlig snigelpost.

120

Var rädd om barnens kläder om de kan ”ärva” dem efter varandra.