Tips på Spara pengar 121-130

121

Många gånger kan man spara pengar på att boka en billig flygresa med ett lågprisbolag och sedan ordna med boendet själv via sajter som Booking.com, Hostelbookers.com och Hostelworld.com. Annars kan du alltid Googla på till exempel room for rent + ortens namn + classified så kan du kanske hitta semesterboenden som privatpersoner som annonserar ut lokalt.

122

Laga punkteringen på ditt cykeldäck själv, det är busenkelt.

123

Välj lågprisflygbolag som till exempel Ryanair och Norwegian.

124

Samåk om du inte har möjlighet att åka kommunalt.

125

Om ni har en liten uppblåsbar barnpool på tomten se till att fylla den med kallvatten på morgonen så att solen värmer upp vattnet under dagen. Töm inte poolen på några dagar och ta bort löv, gräs och annat skräp med en billig håv.

126

Har du en bil, motorcykel eller sommarstuga som du inte använder regelbundet? Hyr ut den och tjäna lite extra pengar!

127

Handla din hemelektronik och andra prylar på nätet för det brukar vara mycket billigare där.

128

Använd vattenkokare om du ofta dricker té eller pulverkaffe, det drar normalt mindre el än mikron.

129

 Om du brukar tröttna på vissa plagg, till exempel tröjor, efter en säsong spelar det ingen roll om du köper snygga kläder som är av en lägre kvalitet.

130

Köp gärna en billig begagnad bil som var godkänd i förra besiktningen men se till att den inte drar alltför mycket bensin. Det är värt att lägga till några tusenlappar för en bil som kanske drar 0.7 – 0.8 liter/mil än en bil som drar 1,0 – 1,2 liter/mil, det tjänar du på i längden.