Tips på Spara pengar 131-140

131

Försök att själv fixa mindre skador och fel på produkter innan du köper nytt eller ringer en reparatör.

132

Duscha inte för varmt eftersom hett vatten är dyrt, dessutom blir man faktiskt slö av allt för varma duschar.

133

Använd inte luftkonditionering på sommaren. Se hellre till att skapa korsdrag genom att öppna fönstren. Använd myggnät om så behövs. Annars är tak- eller golvfläktar ett mycket energisnålare alternativ än aircondition.

134

Säg upp ditt fasta telefonabonnemang eftersom det har blivit billigt att ringa med mobilen, då slipper du de fasta utgifterna för din hemtelefon.

135

Samla dina abonnemang, till exempel för TV, mobiltelefoni och bredband, hos en leverantör om du får ett bra paketerbjudande.

136

Registrera dig hos Buzzador/Smartson eller likande. Då får du hem en massa gratisprodukter som du får testa och använda bara du gör reklam för dem på nätet.

137

 Har du ett separat rum med egen ingång eller ett annex på din tomt? I sådana fall kanske det inte är en dum idé att hyra ut det.

138

Skippa allt som du inte utnyttjar som till exempel outnyttjade gymkort, filmabonnemang, musikabonnemang, e-tidningsprenumerationer och liknande.

139

 Tänk på att de dyraste presenterna och julklapparna inte alltid är de mest omtyckta bland mindre barn. Ibland kan den dyra julklappen hamna i en låda efter någon dag medan det relativt billiga kortspelet med Ninja Turtles används om och om igen månad efter månad.

140

 Köp leksaker, julklappar och presenter på nätet, då kan du spara 20 – 50 % på dina inköp.