Tips på Spara pengar 161-170

161

Skippa det dyra gymkortet och kolla om det finns något billigare gym i till exempel en skola eller liknande.

162

Om du måste betala för elen där du bor ska du absolut använda fläkt istället för aircondition. AC är nämligen en riktig elslukare.

163

Välj en sistaminutenresa om ni vill åka iväg på en charterresa, allra helst i maj fram till skolorna har slutat i början av juni eller efter att skolorna har börjat fram till oktober, då är det som allra billigast. Ni kan spara flera tusen kronor per person på rätt tajming.

164

Leta efter gratisversioner av appar och datorprogram. Du kan till exempel hitta datorspel och avancerade bildredigeringsprogram som inte kostar ett öre helt lagligt.

165

Duscha inte onödigt länge bara för att det är skönt. Skölj av dig, stäng av duschen, tvåla in dig ordentligt, sätt på duschen och tvätta av dig.

166

Vill du köpa chips, ostbågar, godis, glass och liknande bör du göra det när livsmedelsaffären har ett erbjudande. Köp storpack chips och förslut förpackningen efter att hälften har gått åt och spara till nästa helg.

167

Klipp ditt eget hår om möjligt. Om du brukar ha en riktigt kort frisyr funkar det bra att köra igenom kalufsen med en hårtrimmer och om du har långt hår finns det ingen anledning att låta en frisör klippa topparna för 300 kr. Du kan annars höra om det finns någon du känner som kan klippa dig eller i värsta fall vända dig till en lågprisfrisör inne i stan. Det brukar nämligen vara mycket dyrare att klippa sig på små orter där konkurrensen är liten.

168

Spara aldrig pengar på ditt lönekonto eftersom det antingen ger dig en extremt låg ränta eller ingen ränta alls.

169

Ersätt styrketräning på gymmet med en Kettlebell och kanske några fria vikter, det räcker mer än väl för de flesta även om du verkligen vill bygga muskler.

170

Småbarn brukar gilla att rita och bygga med klossar och liknande. Tänkt på att småbarn inte bryr sig om märkessaker så köp lågprisklossar och ritblock.