Tips på Spara pengar 171-180 

171

Om du brukar tröttna på vissa plagg, till exempel tröjor, efter en säsong spelar det ingen roll om du köper snygga kläder som är av en lägre kvalitet

172

Handla på torgmarknader om möjligt. I till exempel Malmö är det normalt mycket billigare att köpa frukt och grönsaker på Möllevångstorget än vad det är hos de stora livsmedelskedjorna, i alla fall under säsong.

173

Klipp gräsmattan med handgräsklippare istället för med en motorgräsklippare, då sparar du inte bara pengar utan får även ett gratis motionspass.

174

Märkesunderkläder syns inte såvida du inte har byxorna hängande ner till knäna, så använd billigare underkläder utom vid speciella tillfällen.

175

Bada inte i badkar eftersom ett enda bad motsvarar massor av duschar.

176

Gör som Salma Hayek: tvätta inte ansiktet på morgonen eftersom det tar bort hudens naturliga fetter som producerats under natten. De naturliga oljorna och fetterna gör att din hud åldras långsammare och dessutom sparar du pengar på att skippa tvål och krämer på morgonen.

177

Om du ska köpa en bil av en bilhandlare kan du spara pengar på att ta ett billån som kräver en säkerhet, men inte alltid.

178

Köp begagnade dator- och TV-spel i en spelbutik som ger dig garanti. Då får du ett fullt fungerande spel till ett mycket lägre pris.

179

Om du kan reglera effekten på dammsugaren kör inte med full effekt om det inte behövs. Använd sopkvast när du bara ska städa ett litet område, kanske på golvet nedanför köksbordet efter middagen.

180

Golvvärme är sällan särskilt ekonomiskt, använd mattor eller tofflor inomhus istället.