Tips på Spara pengar 71-80

71

Unna dig något litet någon gång ibland. Kanske köpa något du länge velat ha, laga en lite lyxigare måltid eller göra något tillsammans med din partner. Om du inte unnar dig något ibland finns det risk för att du tröttnar på att gneta.

72

Om du har flera kostsamma hobbies kanske du bör stryka någon. Ta antingen bort den dyraste hobbyn eller en hobby som du sällan håller på med men som ändå kostar pengar. Om du till exempel spelar golf en eller två gånger om året kanske det är dags att sälja golfklubborna och säga upp ditt dyra medlemskap.

73

När du måste värma upp din bostad (om du betalar för uppvärmningen), se till att välja en temperatur på 18 – 20 grader eftersom en enda enstaka grad gör stor skillnad för elräkningen. Använd långärmat och inneskor om du tycker att det känns lite kallt. Använd en filt när du sitter i soffan och tittar på TV. Dessutom vänjer man sig snabbt vid en lägre temperatur och sover bättre.

74

Jämför priser på nätet innan du köper dina produkter så att du hittar den bästa dealen.

75

Kontakta flera verkstäder och se vad du får för preliminärt pris för reparationen innan du lämnar in din bil men kolla på nätet att verkstaden är seriös.

76

Samla alla dina kvitton under en hel månad och kolla hur mycket du har gjort av med. Finns det något du bör dra ner på ytterligare för att få en ännu bättre ekonomi? 

77

Om barnen gillar att läsa, låna hem seriealbum och böcker på biblioteket. 

78

Se till att ha en lägre temperatur i bostaden på natten under  vinterhalvåret.

79

Om du absolut vill äta kakor och bakelser ibland kan du spara pengar på att baka det själv.

80

Ofta finns det riktigt fina erbjudanden på kvalitetstvättmedel, passa på att bunkra då.