Tips på Spara pengar 91-100

91

Öppna en egen webbshop. Du behöver inte ha ett lager som många tror, utan du kan använda dig av så kallade affiliate-nätverk. Då samlar du helt enkelt de varorna som du vill sälja och kunden slussas sedan vidare till det företag som faktiskt säljer varan när den vill genomföra ett köp. Du är bara en mellanhand som får en del av kakan.

92

Om dina vänner alltid vill göra saker som kostar en massa pengar bör du dumpa dem. Nej, skämt åsido: föreslå att ni kan göra något som inte är så dyrt ibland. Gå ut och fiska eller spela poker hemma med lite öl istället för att bränna 1 000 kr på krogen.

93

När du ska köpa en mobil, köp den näst senaste modellen för den brukar vara mycket billigare den senaste versionen. Eller varför inte köpa en liten smartphone som bara kostar runt 500 kr?

94

Om du inte får ihop tillräckligt med sparpengar trots alla de tips vi  har gett dig kanske det är dags att leta efter ett billigare boende eftersom bostadskostnaden brukar vara den enskilt största utgiften för ett hushåll.

95

Kolla till exempel på Blocket efter billiga leksaker och annat smått och gott som barnen uppskattar. Det är ju så att barnen i alla fall tröttnar på sina leksaker så snabbt.

96

Om du ska ta ett bolån, försök välja en rak amortering med rörlig ränta om du har lite marginaler. Den raka amorteringen gör att lånet snabbt sjunker vilket minskar ränteutgifterna och det brukar vara billigare i längden med en rörlig ränta.

97

Samla dina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag för då brukar man få en lägre försäkringspremie.

98

Svarta kläder som börjar bli matta kan du färga i tvättmaskinen med en textilfärg så återfår plagget sin djupsvarta färg. Det är absolut att rekommendera om plagget är helt. Du kan även färga din kläder med andra färger men då kanske du inte får exakt samma nyans som tidigare.

99

Välj rätt bilförsäkring. Om din bil är gammal och skruttig är det bara dumt att teckna en hel- eller halvförsäkring, då kanske det räcker med en trafikförsäkring. Om du har en finare bil är det emellertid dumt att inte välja en bättre försäkring.

100

Om du bor på en attraktiv svensk semesterort kanske du ska hyra ut din bostad i någon vecka och bo hos en släkting under tiden eller passa på att åka på semester. Ofta kan man ta ut lika mycket i veckohyra som man själv betalar i månadshyra.