E-handelsjätten Amazon erövrar just nu världen med sitt breda sortiment och snabba leveranser. Nu pekar mycket på att de även är på väg att inta Sverige. Förbered dig så här!

Domänen amazon.se köptes för ett år sedan och enligt rykten kommer e-handelsjätten att finnas i Sverige innan 2019 är slut. Det här kan omkullkasta marknaden för dig som säljer produkter både över webb och i butik. Amazon är svåra att konkurrera med ekonomiskt och tekniskt – men det finns andra sätt.

Idag längtar vi efter det äkta. Så att utnyttja att du är liten kan vara en styrka i kampen mot giganten Amazon. Kliv fram och visa att du har en passion för dina produkter och berätta historien bakom företaget. Få kunden att känna sig sedd, bygg en personlig relation och ge ett riktigt bra kundbemötande så att de vill handla av just dig.

Säljer du alla typer av produkter kommer du att ha svårare att konkurrera med Amazon. Försök nischa dig riktigt smalt och hitta just din målgrupp och ett bra sätt att nå dem. Bjud också på din kunskap och visa att du är expert på ditt område så bygger du förtroende och kan det självklara alternativet att vända sig till.

Inte minst gäller detta eftersom en del av Amazons strategi är att satsa på att ranka högt i Googles-sökningar och att köpa mycket Adwords-annonser, så priserna kommer troligtvis att gå upp. Behöver du köpa alldeles för många sökord kan det alltså bli dyrt.